Museu de les Papallones de Catalunya a l'escola - Informació


    El Museu a l'aula

Tot el potencial didàctic del Museu de les Papallones a l'abast de tothom

No hi ha cap dubte del potencial museístic, didàctic i cultural. Un museu és un magatzem d'informació i la seva principal tasca és fer-la arribar a tothom, principalment als nens i estudiants.

Aquesta informació és complementària als temes tractats a l'escola o institut. Però sempre, és una informació de gran vàlua.

Al Museu de les Papallones de Catalunya hi ha aquesta informació, científica i cultural amb l'equip humà per divulgar-ho.
Des de l'any 1985 vàrem fer la primera actuació a escoles, estan en aquells moments entre les Exposicions Itinerants de la Diputació de Barcelona.

A partir de l'any 2001 es va inaugurar el museu físic. Des d'aquell moment centenars d'escoles han vingut i gaudit de visites didàctiques, tant del principat com la resta de l'Estat.

Ara hem incorporat tecnologia i equip per arribar més lluny i més fàcil, mitjançant visites virtuals per Internet en HD.
Això complementa l'oferta didàctica a aquelles escoles i instituts que no poden traslladar-se físicament al Museu de les Papallones.

Hem incorporat infraestructura que ens dona la possibilitat d'arribar en qualitat d'alta definició HD, en directe i en sessió exclusiva per cada escola.

Temari de la visita

Origen dels insectes.

Com són els insectes.

Metamorfosi.

Mimetisme

Cripsi, camuflatge.

Relacions amb l'entorn.

Biodiversitat

Nomenclatura.

D'on surten els noms.

El llenguatge del color.

Els insectes invassors.

Papallones nocturnes i diürnes.


Què és el Museu de les Papallones de Catalunya?

El Museu de les Papallones de Catalunya conté un fons científic destinat a conèixer la distribució de totes les Papallones de Catalunya que és resultat d'un treball de camp i investigació des de fa més de mig segle.

Al museu hi ha informació de més de 1600 espècies diferents.L'exposició permanent conté uns 4.400 exemplars, mes del 90% son exemplars catalans, que ens donen informació sobre els orígens, amb un fòssil avantpassat dels insectes de més de 500 milions de anys, com a principi de tot el recorregut.

La didàctica és l'element que guia el recorregut.
Hem començat pels orígens i seguim mostrant com són.

Hi ha un coleòpter i una papallona, els més grossos d'Europa, disseccionats mostrant clarament les seves principals parts, potes, ales, cap, tòrax i abdomen.

L'exposició està dividida en àrees sobre aquest món dels insectes:

El ordres
Les relacions
Les Papallones de Catalunya, diürnes i nocturnes
Els processos:
La metamorfòsi.